Over Lot Heij


"Ik houd van uitdaging, veelzijdigheid en contact maken"

Geboren in Rotterdam en al snel verhuisd met mijn moeder naar het Overijsselse Hengelo waar ik tot nu toe niet ben weg te slaan. Ik was een kind dat erg veel buiten speelde en wel wat durfde samen met de andere kinderen om mij heen. Dit uitte zich vooral dat ik het voortouw nam in de activiteiten die we gingen doen.

Als eerste opleiding in het beroepsonderwijs gestart met Sociaal Pedagogisch Werk (SPW). Ik kwam er al snel achter dat ik mijn zakelijke kant hierin niet voldoende kwijt kon. Ik had behoefte aan actie. Mijn loopbaan ben ik vervolgens begonnen in de horeca. Hierdoor heb ik veel van Europa kunnen zien en kennis gemaakt met veel diverse mensen. Een schat aan mensenkennis opgedaan waardoor ik goed in staat ben mij in te kunnen leven en anderen te begrijpen.

Na een periode te hebben gewerkt in de horeca en de kennis die ik al had opgedaan was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Ik voelde dat ik meer in mijn mars had. Ik houd ervan om alles uit mezelf te halen wat erin zit. Na een aantal gesprekken met mensen heb ik besloten om de deeltijdopleiding P&A aan de Saxion te volgen in Enschede. In mijn ogen kon ik dan het menselijke en zakelijke aspect goed combineren. Dit heeft mij persoonlijk veel gebracht: meer zelfvertrouwen in mijzelf en doorzettingsvermogen. Omdat ik ook al snel een baan in het HR vak moest vinden om mijn studiepunten te behalen kwam ik erachter dat ik binnen organisaties wat anders breng. Mijn kijk op organisaties en casuïstiek is vrij nuchter en praktisch en mijn manier van communiceren is direct. Mijn persoonlijkheid kenmerkt dit ook. 

Ik help anderen (lees: mensen en organisaties) om op een praktische manier naar de onderwerpen te kijken en mee te denken wat te doen op de dag van morgen als er veranderingen plaats moeten vinden. Welke (eerste) stap gaan we dan zetten? Zo heb ik bij Regio Twente de gehele implementatie van het performance management traject verzorgd. Onder andere bijeenkomsten begeleid waarin medewerkers met elkaar spraken over hun kwaliteiten en valkuilen en ook op welke manier je elkaar daarop aanspreekt. En welke acties hier vervolgens uit voortvloeien om nog beter met elkaar te kunnen samen werken en jezelf als team wendbaarder en flexibeler te maken.

In mijn baan als MD consultant bij Veiligheidsregio Twente ontwikkelde ik programma’s ter ondersteuning van de (persoonlijke) ontwikkeling van leidinggevenden en medewerkers. Vooral gericht op het nemen van eigen regie en verantwoordelijkheid voor (persoonlijk) leiderschap. Dit is immers cruciaal voor groei. Er gebeurt niks als je naar anderen blijft kijken en zelf geen actie onderneemt. De gesprekken daarover zowel op individueel niveau als op teamniveau hebben mij gebracht waar ik nu ben. Ook bij mij begon het te kriebelen en was ik na een aantal jaren gewerkt te hebben bij deze organisatie toe aan een volgende uitdaging: helemaal op eigen benen als zelfstandig ondernemer.

Ik help mensen en organisaties om wendbaarder en flexibeler te worden. Inzicht te krijgen en stappen te zetten op welke manier zij het beste uit zichzelf kunnen halen. Jij en alleen jij kunt de dingen veranderen als je die verantwoordelijkheid maar neemt.

“Ik geloof in zoveel mogelijke autonomie bij de professional in iedere organisatie”

Lot Heij

organisatieadvies
  email@lotheij.nl
  Lot Heij